Javíthatja az erekciót a megvastagított óvszer?
Beszéljünk a szexről!

Javíthatja az erekciót a megvastagított óvszer?

A megfelelő óvszerhasználat elengedhetetlen a terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzéséhez. De az óvszerviselés nem csak ezért lehet fontos: a Translational Andrology and Urology című folyóiratban 2022 februárjában megjelent tanulmány eredményei szerint egy speciális, a szokásosnál vastagabb óvszer javíthatja a férfiak szexuális teljesítményét a korai magömlés és az erekció időtartama tekintetében - ez pedig többek között azt a hiedelmet is lerombolja, hogy az óvszerhasználat kedvezőtlenül hat az erekcióra.

A vizsgálatot a kínai Hangcsouban található Zheijang University School of Medicine első kapcsolt kórházának urológiai osztályán Zhize Wang és Jianjun Yu vezette, akik a kutatóintézet 100, korai magömlésben szenvedő betegéből álló csoport mellé 30 egészséges (harminc év alatti, normális szexuális életet élő házas) férfit vontak be kontrollcsoportként. A tudósok mindkét csoport esetében figyelték a „vastag" és a normál óvszer használata előtti és utáni ejakulációs késleltetést, a használt fogamzásgátló módszereket, a kényelmet, a makk érzékenységét, a hátideg vezetési sebességét, a reproduktív hormonok szintjét, a pénisz keménységét és a merevedési funkcióval kapcsolatos egyéb paramétereket. Az elemzés szerint összefüggés figyelhető meg a vastagabb óvszer használata, valamint a közösülés kezdetétől az ejakulációig eltelt időtartam növekedése között.

„A megvastagított óvszer" - írták a szerzők - „hatékonyan fenntartja és meghosszabbítja a hiperémiát [azaz a pénisz vérellátását], és fokozza az erekció intenzitását. A megvastagított óvszerek fizikai úton meghosszabbítják az erekció időtartamát, segítenek megelőzni vagy leküzdeni a korai magömlést, ill. javítják az erekció, ezáltal pedig a szexuális együttlét minőségét".

Óvszert használni mindig fontos, ez pedig egy további jó ok arra, hogy ne feledkezzünk meg róla.

HFTHQ 22-02
Irodalmi hivatkozások

Ez is érdekelheti